Ağız içinde.Aylinsohbet.com oluşan yaralar hakkında bilgi içeren bu yazımızda, ağız içi yara bitkisel tedavi önerileri yer alıyor. Doğanın insanlığa sunduğu şifalı bitkiler ile aft gibi ağız içi rahatsızlıklarını gidermek çok kolay. Doktor kontrolünde ağız içi yara tedavisi de sizler için satır aralarında yer alıyor.
Tuzlu su: Ağız salığı bakımında da etkili olmasından dolayı tercih edilen tuzlu su, ağız içi yaralarını iyileştirmek için de aynı etkiye sahip. Tuzlu su ile yapılan gargara sayesinde, enfeksiyona neden olan bakteriler temizlenmektedir. İlk denemede ağız içi biraz yanabilir ama endişe etmeyin bu mikropların kırıldığına bir işarettir. Tuzlu su, ağız içi yaralar için gargara önerimiz olacaktır.
Maydanoz : Antioksidan bir sebze olan maydanoz, çiğnendiği takdirde ağız içinde oluşan yaralar için çözüm olmaktadır. Yara oluştuğu günlerde gün içinde bolca maydanoz çiğneyerek, bu şikayetten kurtulabilirsiniz.
Limon: asitli bir yapıya sahiptir. Bu yapısından dolayı da ağız içinde oluşan yaraları iyileştirmektedir. Limonlu su içmek veya limonlu su ile gargara yapmak etkili sonuçlar verecektir.
Ayva :ağız içi yaralarında doğal ve bitkisel bir ilaç olarak karşınıza çıkıyor. Yaralardan dolayı ayvayı çiğnemek zor olacağından, ayva dilimini yaranın üzerinde tutmak daha etkili olmaktadır.
Karanfil: gün içinde çiğnediğiniz takdirde ağız içinde oluşan bakterleri yok edebilirsiniz. Ağız kokusunu önleyen karanfil, dişlerinizin sağlığını da koruyacaktır.
1 çay kaşığı kadar kekik, yutmadan çiğnenirse ağız içi sağlığı korunmuş olacaktır. Bakteri ve enfeksiyonları kekik çiğneyerek temizleyebilirsiniz.
Dut : Ağız içi yaralar söz konusu olduğunda dut size büyük yardım edecektir. Dut şurubu içerek veya bir pamuk yardımıyla yaralara baskı uygulayarak, aft rahatsızlığını ortadan kaldırabilirsiniz.
Karbonat: ile ağız içindeki yaraları kısa sürede iyileştirebilirsiniz. Ağız bakımında karbonat sıkça tercih edilen bir üründür. Karbonat ile dişleri fırçalamak nasıl ki dişleri temizliyorsa, ağız içindeki yaraları da yok edecekti
Ağız içindeki yaraları sirke ile gargara yaparak temizlemek çok kolay ve etkilidir. Bir miktar sirkeyi ağız içinde çalkalayın ve tükürün İşte bu kadar basit.
Meyan Kökü: ağız içinde oluşan iltihapları temizlemek için tercih edilebilir. Meyan kökü çayını hazırlayıp gargara yapabilirsiniz.
Kivi :antioksidan bir meyvedir. Ağız içinde oluşan tahrişleri kısa zaman içinde iyileştirmek için kivi tüketebilirsiniz. Yumuşak dokusu sayesinde yerken sizi zorlamayacaktır.
Ağız bakımı düzenli şekilde yapılmadığı durumda ağız içindeki yaraların oluşması sizi şaşırtmasın. Düzenli şekilde temizlenen vücut organlarınız sağlıklı ve hijyenik olacaktır. Temizliği ve bakımı ihmal edilen bedeninizde, bakteri oluşması çok normaldir. Ağız içi de aynı şekilde incelenebilir. Günlük temizliği ve bakımı yapılan dişler ve ağız uzun süre enfeksiyondan uzak kalır. Bakteriler çoğalmaya başladığında ise ağız içi yaraları oluşur. Oluşma nedenlerine şöyle bir göz attığınızda;
Çok sıcak veya çok soğuk gıdaların tüketimi,
Yoğun miktarda yağ içeren besinler, asitli içecekler ve şekerli gıdalar tüketilmesi,
Uzun süredir kullanılan antibiyotikler,
Yanağın dikkatsizlik sonucu ısırılması,
Sigara ve tütün ürünlerinin kullanımı,
Vücut direncinin düşmesi gibi maddeler dikkat çeker.
Üç başlıkta incelenen ağız içi yara çeşitleri birbirinden farklı şekilde meydana gelir.
Bunlardan biri toplumda uçuk adı ile bilinen ağız içi yaralarıdır. Herpes virüsü neden olur. Sık sık tekrar etse de başkasına bulaşması mümkün değildir.
İkinci türü de küçük ülserler olarak bilinir. Genelde ateşlenme sonrasında ortaya çıkar.
Bir diğeri de büyük ülser olarak bilinir. Birden fazla yaranın aynı anda çıkmasından dolayı yaşanır. Etkisi daha uzun sürelidir.
Ağız içi yaraları kimi zaman demir, çinko ve B12 vitamini eksikliği neden olmaktadır. Bu rahatsızlığı önlemek için ise B12 ağırlıklı beslenmek gereklidir. Aynı şekilde vücut direncini korumak için C vitamini de karşılanmalıdır. Ağız içi yaraları ile doktora başvuran kişilerin kan değerlerinde C ve B12 vitamini eksikliği belirlenir. Önlem almak için kuruyemiş, portakal, limon ve yeşil sebzelerin tüketilmesi çare olabilir. Oluşmadan önce ağız içinde kaşıntılar ile kendini hissettirir.Aylinsohbet.com.
Etiketler Ağız Yarası İçin Ne Yapılır Nasıl Geçer: | AylinSohbet.Com - Seviyeli Sohbet Online Sohbet Odaları Mobil Chat SitesiSende Paylaş: Facebook Tweet Pinterest Google+ Whatsapp