Karamanın Efsane Hikayesi Seviyeli Online Sohbet Siteleri:

Karamanın Efsane Hikayesi Seviyeli Online Sohbet Siteleri:

Karamanın Efsane Hikayesi Seviyeli Online Sohbet Siteleri:

admin     04-03-23     Genel, sohbet, Sohbet Odaları     Karamanın Efsane Hikayesi Seviyeli Online Sohbet Siteleri:     424 Defa Okundu

Karamanın Efsane Hikayesi:

Karaman ın Koyunu Sonra Çıkar Oyunu Efsanesi Karaman EFSANE. Karaman ın kalesini kuşatan  düşmanlar geceyi beklemeye başlarlar O gece Karamanoğlu Beyliği nin askerleri başka seferdedir. Kaleyi savunacak yeterli asker yoktur. Düşünüp taşınan yaşlılar ve ileri gelenler bir kurtuluş yolu bulmaya çalışırlar. Bir çoban bakın der Karaman da ne  kadar koyun koç varsa toplayalım boynuzlarına fenerler takıp bayır aşağı sürelim Düşman. çok kalabalık olduğumuzu sanır. belki kuşatmayı kaldırır der. Çobanın dediği yapılır. Boynuzları ışıklı sürü aşağı inmeye başlayınca düşman askerleri büyük bir  ordunun  üzerine geldiğini  sanarak kaçamaya başlarlar.

Durum sonradan anlaşılınca da iş işten geçmiştir. Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu deyişinin bu olaydan rivayet edilgini bilinmektedir 

Karaman Efsanesi:

Karamanoğulları Beyligi Moğollarla sık sık savaş halindedir. moğollar Karaman Beyliği üzerine sefer düzenlerler ve beylik sınırında geceler. Tam bu  sırada Karamanoğulları Beyliğin askerleri koyun postlarını  üzerlerinde giyerler ve  bazıları boyunlarına  çan takarak koyun sürüsü havasını verirler bu şekilde tm bi teçhizatlı düşman üzerine doğru varırlar. 

Moğol askerleri akşam eğlencesinde olup gelenin gerçek bir koyun sürüsü olduğunu zannederek Aldırmazlar Gelen Karamanoğulları askerleri ayağa kalkıp, postları sıyırarak Moğol askerlerin bozguna uğratırlar.  Moğol askerlerinden canını kurtaranlar memleketlerine vardıkları zaman  Karaman’ın Koyunu Sonra Çıkar Oyunu demişlerdir. Efsanenin bu olaydan kaynaklandığı rivayet edilmektedir.

Karaman Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler:

M.Ö. 8ooo’li yılara dayanan tarihe sahip olanKaraman tarihi eserler bakımından oldukça zengindi Karaman Kalesi: 12. asırda, Selçuklu Devleti döneminde edilmiştir. Dış kale ve iç kale olmak üzere iki  yapıdan oluşmaktadır, ancak günümüze sadece iç kale gelebilmiştir. karaman Kalesi, Türkiyen’nin en gösterişli kalelerinden biridir. Doğal güzellikleri olan Karaman ’ı görmenizi tavsiye ederim. Konaklama seçenekleri için Karaman otel fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz. Ermenek Kalesi: Doğal mağaralar da bulunduran. Ermenek Kalesi, sığınak ve zindan olarak da kullanılmıştır. Karamanoğulları Beyliği’nin ilk kalesidir. Mennan Kalesi: Ermenek’te yer alır. Mennan Kalesi, dik bir dağın üzerinde yer alır ve kayalarla inşa edilmiştir. Pir Ahmet Bey kendini bu kaleden atarak intihar etmiştir. Ak tekke Cami: Karamanoğulları döneminde, tamamen kesme taş kullanılarak yapılmış olup , büyük tek kubbeli ve yüksek minareli bir camidir. Bin bir  

Kilise: Şehirden 50 kilometre uzaklıkta:

Karadağ eteklerinde yer alır. Burada birçok kilise bulunmakta olup, bu nedenle ismi bu şekilde bilinmektedir.

Karaman ilinin eski ismi Larende’dir. Şehir Selçukluların elinde iken islamlaşmıştır.

Çok eski tarihi geçmişi olan, farklı ekonomi ve kültürlerin karışıp kaynaştığı Karaman, birçok medeniyetlere beşiklik etmiş, en eski çağlardan itibaren bölgeler arasındaki kültür aracılığı rolünü de üstlenmiştir. İlimizde söz konusu medeniyetlerin özelliklerini yansıtan, tarihi, turistik, kültürel ve arkeolojik bakımdan önem arz eden birçok eser vardır.  Hititlerden başlamak üzere Roma, Bizans, Karamanoğulları ve Osmanlılardan kalma çok sayıda anıt, yazıt, kilise, manastır, kale, köprü, sarnıç, cami, medrese, türbe, kümbet, han, hamam gibi asırlık eserler bulunmaktadır. Türkçenin Başkenti Karaman Gelin Tanış olalım İşi kolay kılalım Sevelim sevilelim  kimseyi kırmayalım Dünya kimseye kalmaz. diyerek insanları sevgi, hoşgörü ve birliğe çağıran Yunus Emre’nin Türbesinin İlimizde bulunması, Mevlana’nın Annesi ve Abisinin mezarlarının İlimizdeki Aktekke Camisinde bulunması inanç turizmi açısından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca Karaman Anadolu’yu Akdenize bağlayan İpek yolu üzerinde olması zengin tarihi, kültürü, sanat birikimi, doğal güzellikleri, mutfağı, benzersiz florası, somut olmayan kültürel miras birikimi ve misafirperverliği ile değişen turist profilinin talep ettiği tüm özelliklere sahip bir destinasyon konumundadır.

Yunus Emre‘nin mezarını ziyaret etmeden:

Mevlâna‘nın annesi Mümine Hatun‘un Aktekke Mader-i Mevlâna) Camii‘ndeki mezarını görmeden, Karaman Kalesi’ne çıkıp, Karaman’ı seyretmeden, Binbir Kilise, Madenşehir, Deyle ve Derbe’yi gezmeden, Otantik Taşkale Kasabası, Tahıl Ambarları, Manazan Mağarası, İncesi Mağarası ve Gürlük Mesire Yeri‘ni görmeden, Ermenek, Zeyve Pazarı‘na gidip su değirmenleri ve su ile çalışan hızarın fotoğrafını çekmeden,Karaman’ın meşhur calla, etli ekmek, arabaşı, batırık şebit pilav, tarhanabaşı, küncülü helva, üzüm helvası, su böreği, guymak, Zeyve Kebabı ve cevizli bandırmasını yemeden, gelmeyin.

Bisküvi, çikolata, gofret, bulgur, un ve Taşkale halısı almadan,

Karaman’ın meşhur elmasını: yemeden, dönülmez Karaman’ın koyununu görmeden, dönmeyin. Karamanın neyi meşhur, Karamanın nesi meşhurdur Karamanın meşhur şeyleri; Karamanın Koyunu, Hatuniy. Medresesi, Yerköprü Şelalesi, Karaman Koyunu, Türkiyenin Bisküvi Üretim Merkezi,  hep yazman istemiştim karaman koyunu sonra çıkar oyunu sözünü genellikle bu EFSANE  yi bilmeyenler yanlış anlıyorlar  bende bu yazımda anlatmak ve paylaşmak istedim Aylinsohbet.com Aylin.

Bir Önceki Yazımızı Görmek İçin Tıklayın:

Etiketler

Sende Paylaş:  Facebook    Tweet    Pinterest    Google+    Whatsapp  

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?


Bizi Takip Etmeyi Unutmayın!