Neşet Ertaş – Ahirim Sensin Türküsü Hikayesi | AylinSohbet.Com - Online Sohbet Odaları, Mobil Chat Sitesi

Neşet Ertaş – Ahirim Sensin Türküsü Hikayesi

Neşet Ertaş – Ahirim Sensin Türküsü Hikayesi

SaLiMeN     20-05-23     Hikaye     Neşet Ertaş – Ahirim Sensin Türküsü Hikayesi     154 Defa Okundu

Neşet Ertaş – Ahirim Sensin Türküsü Hikayesi

Neşet Ertaş’ın Ahirim Sensin’ Türküsünü yazmasının hikayesi;

Neşet Ertaş, Ankara’da pavyonlarda çalıştığı sırada, yine kendisi gibi pavyonda şarkı söyleyen leyla adında bir kadına aşık olur. Neşet Ertaş’ın kendisi gibi sanatçı olan Babası Muharrem Ertaş, Ankara’ya radyoda Bozlak okumaya geldiğinde bu aşktan haberdar olur, Neşet Ertaş’ın Leyla ile evlenme isteğine karşı çıkar ve şu türküyü yazar.
“Temiz ruhlu, saf kalplisin şöhretsin hakkın vardır evlenmeye evladım mevlam sana yapanları kahretsin aslı bozuk alma dedim evladım
dokunsalar nazif tene kir gelir bizden önce ceddimize ar gelir köle olmak şanımıza zor gelir aslı bozuk alma dedim evladım” Neşet Ertaş, Babasının leyla’ya “Aslı bozuk” demesine çok üzülür ve o da bir Türküyle karşılık verir;
“ulu arıyorsan analar ulu sevmişiz biz onu olmuşuz kulu analar insandır biz insanoğlu aslı bozuk deme gel şu insana aşkı kimden aldın sevgiyi kimden aslı bozuk deme gel şu insana soracak olursan eğer ki benden aslı bozuk deme gel şu insana yazımızı felek yazdı mevlâdan değil senin dediklerin evladan değil her hata suç bende Leylâ’dan değil aslı bozuk deme gel şu insana”
babasının gönlü olmamasına rağmen Neşet Ertaş, Leyla ile evlenir ve babasından sitem dolu bir cevap gelir;
“Küsmedim neşedim kahrettim sana Baban değil miydim sormadın bana olan olmuş yavrum ne deyim sana sen aklını yitirmişin evladım”
neşet ertaş babasına darıldığı bu dönemde, iki büyük nimetim var türküsünü yazar. bu türküde anasını ve yarini över.
“Iki büyük nimetim var biri Anam biri yarim ikisine de hörmetim var biri anam biri yarim
ana deyip de geçilmez o yar anadan seçilmez ikisine de kıymet biçilmez biri Anam biri yarim birisi var etti beni birisi yar etti beni ikisinin de birdir yari biri Anam biri yarim” Neşet Ertaş ile leyla 10 yıl evli kalırlar. bu süreçte leyla da şarkılar söyler, ünlenir, kaset yapar ama mutlu olamaz. Neşet Ertaş askere gider ve döndüğünde boşanırlar. Neşet Ertaş kesinlikle Leyla’ya toz kondurmaz ve bunu türkülerinde dile getirir.

Amanın leyla leyla
“Merhamet eyle yarim eyle yarim eyle suçum nedir bilmiyom da amanın Leyla… ne ise söyle yarim söyle söyle yarim söyle” Hata benim “bilemedim kıymetini kadrini hata benim günah benim suç benim eliminen içtim derdin zehrini hata benim günah benim suç benim bir günden bir güne sormadım seni körümüş gözlerim görmedim seni boşa mecnun eylemişim ben beni hata benim günah benim suç benim” kendim ettim kendim buldum “kendim ettim kendim buldum Gül gibi sarardım soldum eyvah bilmez yar halımdan bilmez akan gözyaşlarım silmez bir kere yüzüme gülmez eyvah” ve en sonunda o inanılmaz türkü evvelim sen oldun ahirim sensin gelir.
“Cahildim dünyanın rengine kandım hayale aldandım boşuna yandım seni ilelebet benimsin sandım ölürüm sevdiğim zehirim sensin evvelim sen oldun ahirim sensin sözüm yok şu benden kırıldığına gidip başka dala sarıldığıma gönülüm inanmıyor ayrıldığına gözyaşım sen oldun kahirim sensin evvelim sen oldun ahirim sensin garibim can yıkıp gönül kırmadım senden ayrı ben bir mekan kurmadım daha bir gönüle ikrar vermedim batınım sen oldun zahirim sensin evvelim sen oldun Ahirim Sensin”

Neşet Ertaş şu dizelerle leylasına “mezarıma gelme” dese de Leyla Ertaş, ustanın mezarını ziyaret etmiş, dua okumuş ve gözyaşı dökmüştür.
niye çattın kaşlarını “niye çattın kaşlarını bilmiyom yar suçlarımı ben ölürsem saçlarını yolma gayrı yolma leyli leyli ben yandım aşkın narına meyletmem dünya malına ölürsem de mezarıma gelme gayrı gelme leyli leyli”
vasiyeti üzerine babasının ayağının ucuna gömülen Neşet Ertaş’ın mezar taşında şunlar yazar; sakın ola ha insanoğlu, incitme canı incitme. her can bir kalp hakka bağlı, incitme canı incitme.”Saygı, sevgi,hoşgörü…” “Garip”
Neşet Ertaş canımız, “Insan” babamız…

Neşet Ertaş – Zahidem Türküsü ve Hikayesi;

Etiketler

Sende Paylaş:  Facebook    Tweet    Pinterest    Google+    Whatsapp  

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?


Bizi Takip Etmeyi Unutmayın!